Program Affiliate Printmudah merupakan satu program yang memberi komisen  kepada Affiliate yang berjaya menjual produk melalui referral. Program Affiliate kami adalah pay-per-sale.

Komisen adalah sebanyak 10% daripada setiap sale melaui referral anda. Komisen akan dibayar pada setiap 7hb bulan berikutnya.

Untuk mendaftar sebagai affiliate PrintMudah, anda hanya perlu mengisi butiran yang diperlukan di laman ini:-
http://www.printmudah.com/affiliate-area

*Untuk pengetahuan anda, jika anda mendaftar sebagai pelanggan di PrintMudah, secara tidak langsung anda telah mendaftar sebagai affiliate. Dan jika anda merupakan pelanggan sedia ada PrintMudah, anda juga secara automatik telah menjadi seorang affiliate. Ya! kami ingin pelanggan PrintMudah yang berpuas hati dengan produk kami untuk berkongsi kegembiraan anda di samping menjana pendapatan sampingan.

Log masuk akaun affiliate anda. Klik tab  Affiliate URLs.

Copy mana-mana url produk di Printmudah dan paste di kotak Page URL dan klik butang Generate URL.

Ya, boleh. Affiliate boleh buat custom slug sendiri. Pergi ke Affiliate Area > Tab Settings.

Anda boleh tukar slug anda yang merangkumi abjad dan angka.

Cookie akan tamat selepas 30 hari. Pembelian melalui referral dalam tempoh 30 hari akan dikira sebagai sah dan akan direkodkan ke akaun affiliate.

Affiliate boleh dapat komisen atas pembelian yang menggunakan referral sendiri.

Ya, boleh! Sama ada anda mempunyai laman web atau tidak, anda masih boleh mempromosikan laman web PrintMudah dan produk-produk PrintMudah di media sosial, di luar talian, atau di mana sahaja menggunakan mana-mana format referral URL yang dibenarkan.

Ya, anda boleh melihat status referral yang berjaya di Affiliate Area > Referrals. Bahkan anda boleh juga melihat butiran referral yang berjaya seperti jumlah komisen, status komisen dan juga nama produk yang dibeli.